Het Huis van het Nederlands is het centrale infopunt voor alle vragen over Nederlands als Tweede taal (NT2). Dit zijn de centrale thema’s:

  • Intake, testing en oriëntering van anderstalige volwassenen in functie van een cursus NT2: heb je vragen over de doorverwijzing van kandidaat-cursisten door het Huis van Nederlands, dan vind je hier meer informatie.
  • Afstemming vraag en aanbod NT2: wil je meer weten over de rol van het Huis van het Nederlands bij de optimalisering van de afstemming tussen vraag en aanbod NT2, dan vind je hier meer informatie.
  • Taaltoegankelijkheid: het Huis van het Nederlands ondersteunt organisaties in hun communicatie met anderstaligen. Wat dit precies betekent, lees je hier.
  • Projecten: tot slot heeft het Huis van het Nederlands enkele projecten ontwikkeld in het kader van taaltoegankelijkheid van organisaties en basisscholen, ondersteuning van leerkrachten NT2, sensibilisering rond taalverwerving en andere uiteenlopende thema’s. Neem een kijkje op de projectenpagina voor een volledig overzicht.

NT2 is een domein dat de laatste jaren sterk is gegroeid en veranderd. Het Huis van het Nederlands helpt je graag om door de bomen het bos te zien.

Heb je vragen? Contacteer het Huis van het Nederlands in jouw buurt. De medewerkers van het Huis van het Nederlands beantwoorden jouw vragen of verwijzen je door naar andere bevoegde instanties.